Eiland


Het unieke Waddeneiland Schiermonnikoog is een perfecte vakantiebestemming. Rust, ruimte, de breedste stranden van Europa en prachtige, uitgestrekte natuurgebieden met talloze zeldzame planten. Schiermonnikoog is een vogeleiland. Duizenden vogels uit alle windstreken strijken neer op dit Waddeneiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er op Schiermonnikoog meer vogels dan mensen! Ook is er van alles te beleven op Schiermonnikoog en worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op www.vvvschiermonnikoog.nl voor meer informatie.

Reisinformatie


Vervoer naar Schiermonnikoog
Met de auto
De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit de haven in Lauwersoog. U mag uw auto niet meenemen naar Schiermonnikoog. In Lauwersoog kunt u uw auto parkeren in één van de beveiligde parkeergarages (Scheepspark, Zeedijk, 9976 VM Lauwersoog). 

Openbaar vervoer
Lauwersoog is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Leeuwarden en Groningen vertrekken regelmatig bussen naar Lauwersoog en deze sluiten aan op de vertrektijden van de boot. Zie www.9292ov.nl.

Boot
Hemelsbreed ligt het eiland Schiermonnikoog zo'n 6 km voor de kust van Lauwersoog. De boot doet er ongeveer 45 minuten over. De vertrektijden en de kosten van de boot vindt u op www.wpd.nl. Bagage en een eigen fiets (de laatste overigens wel tegen betaling) mogen mee aan boord. De bagage kunt u op de daarvoor bestemde bagagekarren leggen. Deze worden aan en van boord gebracht. Mocht u de boot missen of op een andere tijd willen vertrekken dan kunt u de watertaxi reserveren. Zie www.wadtaxi.nl of bel 0900-9238. Dit is wel duurder dan de reguliere boot.

Vervoer op Schiermonnikoog: fiets, bus, taxi

Bij aankomst op Schiermonnikoog:
Vanaf de boot neemt u de bus met bestemming Badweg. De laatste halte, einde Badweg stapt u uit.
Er zijn ook veel taxi’s en er is bagagevervoer voor grote stukken.
Bij de aanlegsteiger zijn gedurende de zomermaanden fietsen te huur, in het dorp het hele jaar. 

Fietsen
Schiermonnikoog is een klein eiland. Alles is goed met de fiets te bereiken. De fietsen zijn op verschillende locaties te verkrijgen. U kunt ter plekke een fiets huren, maar u kunt voor de zekerheid ook van tevoren een fiets reserveren via de website van de fietsverhuur.

Adressen fietsverhuur

Handige telefoonnummers


Taxi Drent:
0519-531400

Wagenborg bootdienst:
0519-349050

Linnenverhuur Woudstra:
0519-531016

VVV:
0519-531233

Adres

Huize Anagber
Badweg 115
9166 NH Schiermonnikoog

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Foto’s door: Jeroen Berends, eigen foto’s